Proiectul Scoala

Proiectul Scoala

2000-2004 ANMRF Craiova a dezvoltat ca activitate principala proiectul "Scoala", prin acest proiect filiala alaturandu-se amplului proiect desfasurat de asociatia mama si de filialele acesteia in domeniul educatiei si invatamantului.
Alaturi de Asociatia mama, ANMRF Craiova se inscrie initiatorii invatamantului privat romanesc, aceasta dezvoltand si sustinand Scoala postliceala de asistenta medico-sociala.

Specializarea scolii in asistenta medico-sociala ( incadrata in profilul sanitar) a reprezentat o activitate de pionierat in domeniu, necesitand alturi de procedul educational desfasurat si elaborarea ( in colaborare cu AMNMFR DEJ) unui curriculum la nivel national pentru aceasta specializare.

In domeniul protectiei copilului/adolescentului aflati in situatii de risc:

  • realizarea, in parteneriat cu TDH Romania a analizei de situatie asupra minorilor din doua locatii ale judetului Dolj, in vedera implementarii unui proiect de lunga durata de catre TDH Romania.

In mod practic, alaturi de elaborarea analizei s-a demarat procesul de inregistarre tardiva a copiiilor care nu au fost inregistrati in momentul nasterii si care se afla in situatia unor persoane legal "inexistente" ANMRF Craiova.