Imbunatatirea activitatilor de asistenta si protectie a traficului de persoane

Imbunatatirea activitatilor de asistenta si protectie a traficului de persoane

Proiect: Program de Interes National 1/2008 "Imbunatatirea activitatilor de asistenta si protectie a traficului de persoane"

Grup tinta: Grupul tinta este reprezentat de un numar de 25 de victime ale traficului de persoane (persoane adulte si minori) referite de catre Centru Regional Craiova ANITP.

Scop: recuperarea si reintegrarea socio-profesionala a victimelor traficului de fiinte umane

Obiective: Sustinerea pentru o perioada de 8 luni a activitatilor de recuperare si reintegrare socio-profesionala a unui numar de 25 de beneficiari, victime ale traficului de fiinte umane din Oltenia.

Prezentare proiect Imbunatatirea activitatilor de asistenta si protectie a traficului de persoane

Incepand cu anul 1990 traficul de persoane a fost si continua inca sa fie o problema cu care societatea se confrunta zilnic si la care de multe ori nu se gasesc solutii adecvate.

Daca inainte de anul 2000 problematica traficului de persoane se referea numai la o anumita categorie de persoane, care ofereau servicii sexuale, pricipala cale de exploatare fiind cea sexuala, in ultimii ani, paleta s-a diversificat prin exploatarea persoanelor prin munca fortata sau cersetorie.

Exista o serie de factori generali si specifici zonei geografice care cresc vulnerabilitatea unei persoane de a deveni victima a traficului de persoane. Acesti factori sunt de natura socio-economica cat si factori familiali sau individuali: conditii precare de locuit, multe familii sarace traiesc in locuinte improvizate, supraglomerate, insalubre, uneori fara curent electric, apa, incalzire sau alte utilitati; lipsa unor bunuri elementare: imbracaminte si incaltaminte; lipsa locurilor de munca degradarea starii de sanatate: datorita unui nivel scazut de educatie pentru sanatate; dezvoltare intelectuala intarziata: datorita conditiilor inadecvate de trai, stimularii insuficiente in familie, neparticiparii scolare, etc., nivel educational scazut: lipsa unei calificari, analfabetism, discrepanta dintre expectanta si realitate etc.

Datorita acestor situatii s-a impus implementarea proiectului "ASISTENTA PENTRU VIITOR" acordandu-se asistenta unui numar de 25 de victime ale traficului de persoane pe o perioada de 8 luni, persoane exploatate atat sexual cat si prin munca si care nu au putut beneficia de sprijinul autoritatilor publice locale, datorita complexitatii cazurilor de trafic de persoane.

Beneficiarilor le-a fost acordata asistenta medicala, psihologica, sociala, juridica, materiala si ocupationala.

Finantator: Ministerul Administratiei si Internelor (Agentia Nationala Impotriva Traficului de Persoane)